MUITA VINKKEJÄ

Opiskelijahintaista ruokaa

Edulliseen ruokailuun löytyy Arabiasta useampi vaihtoehto. Kaikkien kolmen toimipisteen välittömästä läheisyydestä löytyy opiskelijaravintola:

Muita opiskelijan ruokapaikkoja ovat mm. Amicat ja Unicafet. Täyden listan paikoista löytää Kelan sivuilta.

Paikasta toiseen ja kolmanteen

Koululle, kotiin ja rientoihin pääsemiseksi moni käyttää Helsingissä hyvin toimivaa joukkoliikennettä tai pyöräilee. Pääkaupunkiseudun julkinen liikenne saattaa tuntua hankalalta alussa, mutta hätä ei ole tämän näköinen!

Reittiopas ja Google Maps ovat valttikortit julkisilla näppärästi liikkumiseen. Lisäksi opiskelijana saat liput puoleen hintaan, käy katsomassa miten.

Pyöräreitit löytyvät myös HSL:ltä, Pyöräilyn ja kävelyn reittioppaasta.

Rahaa, lainaa ja pirusti lomakkeita

Kelan opiskelijoiden tuet muuttuivat elokuusta 2017 alkaen niin, että opintorahan taso pieneni toisen asteen opiskelijoiden kanssa samalle tasolle (enintään 250,28 €/kk), asumislisä lakkautettiin ja opintolainan valtiontakaus nousi 650 euroon kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus hakea yleistä asumistukea.

Muista hakea opintotukea ajoissa eli vaikka nyt heti! Osoitetiedot voi päivittää myöhemmin, jos ne vielä muuttuvat. Opintotuen voi hakea näppärästi Kelan sähköisessä asiointipalvelussa.

Jos opintotuesta huolimatta rahat eivät riitä, voit tutustua Kelan pikaoppaaseen toimeentulotuesta, joka on viimeinen tukimuoto. Kannattaa muistaa, että opintolaina lasketaan opiskelijoiden kohdalla tuloksi eli se tulee nostaa ennen kuin voi saada toimeentulotukea.

Muotia ja huonekaluja

Kirpputoreja ja käytetyn tavaran kauppoja on kaupunki pullollaan. Seuraavasta listasta löydät parhaat vinkkimme shoppailuun:

Av, yv, jono ja up! Kauppa käy kuumana myös Facebookissa. Kannattaa siis etsiä ainakin oman alueensa kirppisryhmä ja liittyä siihen jo ennen muuttoa! Tässä muutama isoimmista ryhmistä:

Vieritä ylös